Gümüşhane’nin tarihi konaklarından Özdenoğlu Konağı’nda ramazan boyunca yöresel yemekler hazırlanacak. Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin uygulama birimi olan tarihi Özdenoğlu Konağı’nda Gümüşhane gudu güveci, gendime çorbası, siron, Gümüşhane sini baklavası gibi yöresel yemeklerin de yer aldığı ramazan menüsü hazırlandı. Okul müdürü Osman Someren, Gümüşhane’nin yöresel lezzetlerini ramazan boyunca yerli ve yabancı misafirlere tanıtmak amacıyla menüleri güncellediklerini belirtti. Menülerin yoğun talep gördüğünü ifade eden Someren, yemeklerin hazırlanışından sunuşuna kadar bütün işlemlerin öğrenciler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Özdenoğlu Konağı’nda orucunu açan bir ziyaretçi ise yöresel yemeklerin yaşatılmasından mutlu olduğunu ve arkadaşlarıyla kalabalık sofralarda iftar açmanın ramazanın ruhuna hitap ettiğini dile getirdi.